The full monty (1997)

The Full Monty  ( Άντρες με τα Όλα τους )

Έτος παραγωγής: 1997
Σκηνοθέτης: Peter Cattaneo
Σενάριο: Simon Beaufoy
Ηθοποιοί: Tom Wilkinson, Robert Carlyle, Mark Addy, Lesley Sharp

Μία από τις πιο πρωτότυπες και ευχάριστες κωμωδίες της δεκαετίας του '90 που αντλεί υλικό από ρεαλιστικές, οικείες και όχι πάντα ευχάριστες καταστάσεις, το μπολιάζει με στοιχεία αισιοδοξίας και στήνει ένα αληθινό πανηγύρι γέλιου και χαράς. 
Ένας απολυμένος χαλυβεργάτης στο Σέφιλντ της Βόρειας Αγγλίας με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας πειθει τέσσερις ομοιοπαθούντες πως ο μόνος τρόπος για να κερδίζεις γρήγορο και εύκολο χρήμα είναι το στριπτίζ. Ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς δισταγμούς το κουιντέτο ξεκινά σκληρές προετοιμασίες σε ένα συνοικιακό παμπ εν όψει της μεγάλης βραδιάς. 
Τη χρονιά που προβλήθηκε στις αίθουσες η ταινία "έσπασε ταμεία", τηρουμένων των αναλογιών ως προς το κόστος παραγωγής απέφερε περισσότερα κέρδη από τον "Τιτανικό", ενώ σε ορισμένες χώρες ήταν πρώτη σε εισπράξεις. Επιπλέον, ήταν υποψήφια για τέσσερα Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μουσικής και Κωμωδίας), αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό της Μουσικής.

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου