wall street (1987)

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ολιβερ Στόουν με τους: Τσάρλι Σιν, Μάικλ Ντάγκλας, Ντάριλ Χάνα.

Η Κερδοσκοπία στο μεγαλείο της! Ενας νεαρός χρηματιστής κυριεύεται από την τρέλα του χρήματος και μπλέκεται σε παράνομες κομπίνες του Χρηματιστηρίου.
Ο Oliver Stone αποδίδει σε μια γρήγορων ρυθμών ταινία το πνεύμα της αμερικανικής κοινωνίας της δεκαετίας του `80 όσον αφορά το οικονομικό της σύστημα. Η  ταινία βάζει στο ρόλο του αδίστακτου, μεγαλωμένου με τους νόμους του δρόμου, ανταγωνιστικού μεγαλοεπιχειρηματία τον Michael Douglas (ως Gordon Gekko), ενώ από την άλλη βάζει τον διχαζόμενο ανάμεσα στον ιδεολόγο πατέρα του και τον θελκτικό Douglas χρηματιστή Charlie Sheen. Συμπληρωματικούς ρόλους έχουν ως πατέρας του Charlie Sheen, ο ίδιος ο φυσικός του πατέρας, Martin Sheen, και η Daryl Hannah, που παίζει τον ρόλο του επάθλου που κερδίζει ο Charlie Sheen για την υπάκουη υποταγή του υπό την κυριαρχία του Douglas. 
Στον κόσμο της Wall Street επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Περιουσίες χάνονται ή κερδίζονται μέσα σε λίγες ώρες, σε ένα παιχνίδι όπου πάντα επικρατούν οι πιο αδίστακτοι.Ο Michael Douglas (ως Gordon Gekko), μίλησε στις καρδιές όλων των ανερχόμενων νέων τραπεζιτών . Ο Gekko δεν ήταν φανταστική φιγούρα. Ο σκηνοθέτης  εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκατομμυριούχους του χρηματιστηρίου Ivan Boesky και Carl Icahn. 

Δείτε το trailer της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου