Κλέφτης Ποδηλάτων (1948)

Σκηνοθεσία: Vittorio De Sica
Σενάριο: Luigi Bartolini (βιβλίο), Cesare Zavattini, Aaron Eckhart, Vittorio De Sica, Oreste Biancoli, Adolfo Franci, Gerardo Guerrieri
Ηθοποιοί: Lamberto Maggiorani (Antonio Ricci), Enzo Staiola (Bruno Ricci), Lianella Carell (Maria Ricci), Gino Saltamerenda (Baiocco), Vittorio Antonucci (The Thief)

Ο “Κλέφτης Ποδηλάτων” είναι το διαχρονικό αριστούργημα του Ιταλικού Νεορεαλισμού, και μια από τις σπουδαιότερες στιγμές του σινεμά που γνώρισε παγκόσμια απήχηση. Ο συγκινητικός αγώνας του Αντόνιο Ρίτσι, που πασχίζει για την επιβίωση της οικογένειας του στην πληγωμένη μεταπολεμική Ρώμη, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα ν’ αγγίζει με την απλότητα και την ανθρωπιά του τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών. Ο για καιρό άνεργος Αντόνιο, μαθαίνει ένα πρωί ότι επιλέχτηκε για τη δουλειά του αφισοκολλητή, με τη μοναδική όμως προϋπόθεση να διαθέτει ποδήλατο. Για κακή του τύχη όμως, κάποιος του το κλέβει την πρώτη του μέρα στην δουλειά. Μαζί με το νεαρό του γιο, ξεκινούν μια μανιώδη αναζήτηση για να βρουν τον κλέφτη και στην πορεία θα πάρουν πολλά μαθήματα από την ζωή. Φτώχεια, ανεργία και ταξικό χάσμα δραματοποιούνται στο κλασσικό αυτό φίλμ δείχνοντας με ρεαλιστικό τρόπο τη κατάσταση της μεταπολεμικής Ιταλίας.

Δείτε ολόκληρη τη ταινία:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου