The Pursuit of Happyness

To Κυνήγι της Ευτυχίας

ΗΠΑ, 2006. Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουτσίνο. Σενάριο: Στίβεν Κόνραντ. Ηθοποιοί: Γουίλ Σμιθ, Θάντι Νιούτον, Τζέιντεν Κρίστοφερ Σάιρ Σμιθ. 117' λεπτά.


 Στο Σαν Φρανσίσκο του 1980 ένας πωλητής προσπαθεί ανεπιτυχώς να προωθήσει σε νοσοκομεία ένα νέο ιατρικό μηχάνημα. Καθώς τα χρέη του αυξάνονται, αποφασίζει να μαθητεύσει χωρίς μισθό σε χρηματιστηριακή εταιρεία, με την ελπίδα ότι θα τον προσλάβουν ως χρηματομεσίτη. Η γυναίκα του τον εγκαταλείπει και ο Κρις, αδέκαρος και έχοντας μαζί του τον ανήλικο γιο του, ξεκινάει από το μηδέν.
Το κυνήγι του αμερικάνικου ονείρου μέσα από την αληθινή ιστορία ενός άνεργου και άστεγου νέου που καταφέρνει να γίνει πολυεκατομμυριούχος σε μια διασκεδαστική  ταινία.
Το ζητούμενο σε αυτήν την ταινία (η ευτυχία, η οποία πλανιέται σαν φάντασμα σε μια Αμερική με τη μεσαία τάξη να τρέμει στην ιδέα ενός νέου κραχ) γράφεται ανορθόγραφα στον αυθεντικό τίτλο «Τhe pursuit of happyness». Happyness αντί για happiness, σαν ένας διακριτικός υπαινιγμός για την απόσταση που χωρίζει την αληθινή ζωή από τη σαπουνόπερα.

Δείτε το trailer:

πηγή: http://www.provoles.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου