The big short

Το Μεγάλο Σορτάρισμα
The Big Short


Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άνταμ Μακ Κέι με τους: Στιβ Καρέλ,Κρίστιαν ΜπέιλΜπραντ ΠιτΡάιαν Γκόσλινγκ

Το επίκαιρο φιλμ «Το Μεγάλο Σορτάρισμα – The Big Short» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικλ Λιούις που αποκάλυψε με μπόλικο χιούμορ την ιστορία πίσω από την μεγάλη κτηματομεσιτική φούσκα που έσκασε το 2008.
Η κινηματογραφική μεταφορά του έγινε από τον 47χρονο Adam Mc Kay και πρωταγωνιστεί ένα πρωτοκλασάτο χολιγουντιανό καστ με επικεφαλής τους Κρίστιαν Μπέιλ, Μπραντ πιτ, Στιβ Καρέλ και Ράιαν Γκόσλινγκ.
«Το Mεγάλο Sορτάρισμα» θεωρείται μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Η ταινία έχει ήδη καταφέρει να μαζέψει 4 υποψηφιότητες για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες και είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει υποψηφιότητες και για Όσκαρ.
Σύμφωνα με το στόρι, τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία), διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, ποντάρουν μεγάλα ποσά στην χρεοκοπία του κτηματομεσιτικού θαύματος, έχοντας ολόκληρο το αμερικανικό οικονομικό λόμπι εναντίον τους.
Το βιβλίο «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» κυκλοφορεί και σε ελληνική μετάφραση, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Δείτε το trailer της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου